Hemen Randevu Alın!

Size özel fırsatlardan yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Al!

Acil Servis 7/24

Ani olarak gelişen, bireyin yaşamını ya da yaşam bütünlüğünü tehdit eden süreç acil sağlık durumu olarak tanımlanır. Bu durumdaki kişilerin akut gelişen hastalık ya da yaralanmalar için ilk yardım ve acil yardım servisinde müdahale yapılır.

Kardelen Tıp Merkezi Acil Servisi, alanında uzman olan hekimleri, acil servis alanında ilk yardım konusunda deneyimli olan hemşire ve uzman sağlık personeli dinamik ve güçlü bir kadro ile bütün acil vakalara disiplinli hizmet anlayışı içinde 7 gün 24 saat boyunca hizmet vermektedir. 

Bunun yanı sıra ambulans ekibimizin tam donanımlı araçları tıp merkezimizin içinden ya da dışından gelebilecek her türlü hasta transfer talebi için Acil Servis önünde hazır bekler. Mesai saatleri içinde acil servisten hizmet alan kişiler mevcut olan bütün branşlardan destek alınarak değerlendirilir, gece saatlerinde ise tıp merkezi bünyesinde kendi biriminde nöbetçi olan hekimler ve radyoloji uzmanları tarafından desteklenir. O gün nöbetçi olan hekim, acil servis ihtiyacı halinde en kısa süre içinde konsültasyona cevap verir.

Kardelen Tıp Merkezi’nde acil servis bölümünde verdiğimiz hizmetlerden bazıları ise şunlardır;

  • Acil müdahale
  • Pansuman
  • Enjeksiyon
  • Serum takma
  • EKG çekimi
  • Sütur alma 
  • Laboratuvar
  • Röntgen
  • Müşahede
  • İdrar sonda takma
  • NGS sonda takma 
  • Oksijen uygulaması
  • Yabancı cisim çıkarma
  • Atel uygulama
  • Tansiyon ölçme
  • Şeker ölçme

Acil Serviste Bulunan Uzmanlık Dalları 

Acil bir şekilde tıp merkezimize başvuru yapan kişilerin nasıl bir problem yaşadığı geniş bir yelpaze altında değişkenlik gösterebilir. Bu nedenle farklı uzmanlık alanlarına sahip dallar, tam donanımlı ekipman ve profesyonel kadro hazır olarak sizlere hizmet vermek için beklemektedir.

  • Kadın hastalıkları ve doğum
  • Çocuk hastalıkları
  • İç hastalıkları
  • Genel cerrahi
  • Getat
  • Göz Hastalıkları
  • Kulak Burun Boğaz Hastalıkları

Bütün bu alanlarda tecrübeli ve uzman doktorlarımız acil serviste sizlere hizmet verirler. Farklı yaş gruplarındaki kadın ya da erkek veya çocuklar, acil servis bölümünde belirli alanlarda profesyonel destek alırlar. 

Triaj Nedir?

27378 sayılı Resmî Gazetede 16.10.2009 tarihinle yayınlanan ve yürürlüğe giren Yataklı Sağlık Tesislerinde Acil Servis Uygulama Usul ve Esasları hakkındaki Tebliğde;

Acil servis bölümlerinde hastaların aciliyetlerinin belirlenerek insanlar arasında olası bir kargaşanın önlenmesi ve daha öncelikli bir şekilde müdahale edilmesi gereken hastalara müdahale edilmesini amaçlamaktadır. 

Günün herhangi bir saatinde acil servis aşırı yoğun dönem geçirebilir. Yalnız acile gelen kişilere anlık bir şekilde müdahale edilmesi gerektiğinden kişinin yaşadığı soruna bağlı olarak bir sıra gerekir. İşte bu nedenle yasal prosedür dahilinde yürürlüğe girmiş olan triaj sistemi sağlanır. Triaj sistemi sayesinde acil servis bölümünde hastaların aciliyet konularının belirlenmesi kolay bir şekilde belirlenir. 

Bu sayede kargaşa önlenmektedir. Ve daha öncelikli olarak müdahale edilmesi gereken hastalara öncelik verilmektedir. Bu sayede hayati risk söz konusu olan ya da erken müdahale edilmez ise hayati riske girecek olan hastalara etkili çözümler sağlanır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı bünyesinde resmî gazete yardımı ile yürürlüğe giren bu sistem çerçevesinde hizmet vermekteyiz.

Hastaların Kayıt İşlemlerine Yönelik Uygulama

Acil servis bölümüne başvuru yapan bütün hastalar sağlık güvencesi ya da ödeme gücü olup olmadığına bakılmaksızın kabul edilmektedir. Acil servis bölümüne 112 acil ambulans tarafından getirilecek hastalar için acil servis bölümü hazırlanarak, ilk değerlendirme ve gerekli olan müdahale yapılarak hastanın stabilizasyonu gerçekleştirilir. 

Acil servis bölümüne başvuran hastaların kayıt işlemleri acil sekteri tarafından resimli nüfus kimliğinin kontrolünün ardından sosyal güvencesinin olup olmadığının sorgulanmasının ardından hasta kabul işlemi tamamlanır. Acil servis bölümüne başvuru yapan bütün kişiler kayıt altına alınmaktadır. 

Acil servis kırmızı alan bölümüne başvuru yapan hastalardan kimlik sorgulaması yapılmadan müdahale edilir. Kayıt işlemleri daha sonra tamamlanmaktadır. Acil servis bölümüne başvuru yapan kişilerin kimlik bilgisi ve yaşadığı adresin belirlenmesinin yanı sıra hasta yakınlarının bilgilendirilmesi için hasta bilgilendirme formu doldurulmaktadır. Başvuru yapan bu hastalardan hiçbir şekilde senet ya da taahhütname alınmamaktadır. 

Yabancı uyruklu hastaların ise kabul işlemlerinde vezne tarafından hasta kişinin pasaport fotokopisi ve kimlik fotokopisi alınmasının ardından kayıt işlemi tamamlanır. Yabancı uyruklu hastaların tedavi sürecinin tamamlanmasının ardından ücretlendirme yapılır. Adli yabancı uyruklu olan kişiler ve mülteci statüsünde olan kişilerden bu durumlarını belgelendirdikleri takdirde ücretlendirme yapılmaz. 

Suriye uyruklu hastalar ise, Başbakanlık genelgesi gereğince Suriyeli hastalar pasaport ya da kimlik fotokopisi ile kayıt işlemleri yapılmaktadır. Suriye uyruklu hastaların yaptırdıkları tüm tedavi ve uygulamalardan kesinlikle ücret talep edilmez. 

Müşahade Süreci  

Acil servis bölümünde müşahede altına alınan hastaların orderlarında aldıkları ilaç adı, zamanı, uygulama şeklinin yanı sıra verilen doz ile süresi açık olarak belirtilmektedir. Okunaklı bir biçimde hekim tarafından tarih ve saat belirtilip kaşelenen Acil Servis Ayaktan Hasta Değerlendirme Formu’nun ön yüzüne yazılmaktadır. Acil servise başvuran hastaların doktor tarafından hastalık bulgularının takip planlaması yapılır. Takibi ise hemşire yapar. 

Müşahade odasında bulunan yatakların baş bölünde hemşire zili ve tıbbi gaz sistemi bulunur. Bakım ve temizliği sorumlu olan hemşire tarafından gerçekleştirilir. Hastanın tetkik ve tahlilleri bulunduğu yerde alınarak görevli olan personel tarafından laboratuvara ulaştırılır. 

acil-servis

İçindekiler

Randevu Alın!

Size özel yararlanmak için hemen iletişime geçin

contact

Hemen Randevu Alın!

Sıkça Sorulan Sorular

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Acil serviste muayene olabilmek için yanınızda sadece kimliğinizin olması yeterlidir.

Hastaların rapor alımı genel olarak polikliniklerde gerçekleşir. Poliklinikler gece mesaisi yapmadığından dolayı acil servis biriminde rapor yazılabilir. Rapor yazma işlemi tamamen hekimin tercihine bırakılan bir karardır. Hekiminiz gerekli gördüğü halde rapor verebilir.

Mide yanması yaşayan kişiler öncelikle hastalığın ortaya konması mide tedavisinde uygulanabilecek ilk yöntemdir. Hastalığın belirlenmesinin ardından hastalığı iyileştirmeye yönelik ilaçlar kullanılmalıdır. İlaç tedavisinin yanında mide yanmasına iyi gelen süt, sakız ve karbonatlı su gibi yiyecekler kullanılarak ağrılı semptom hafifletilebilir.

iletisim

Randevu Talep Formu

Bize bir soru sorun. Tıbbi danışmanımız daha fazla bilgi için en kısa sürede size ulaşacaktır.

Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
=
Onay kutusu
iletisim-cagri
BUGÜN HAYATINIZI DEĞİŞTİRİN

bir uzmanla konuşun

Web sitemizde size en iyi deneyimi sunabilmemiz için bazı çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi için Çerez politikasını inceleyebilirsiniz.